Ana içeriğe atla

Beş buçuk yılda beş teknik adam!

Beşiktaş'ta yaklaşan kongre öncesinde mevcut başkan Yıldırım Demirören görev yaptığı beş buçuk yıllık süre zarfında toplam beş teknik direktörle çalıştı.

Beşiktaş Kulübü'nde 31 Ocak Pazar günü yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısına başkan adayı olarak girecek olan kulüp başkanı Yıldırım Demirören, 5.5 yıllık görev süresi içinde futbol takımının başında 5 değişik teknik adamla çalıştı. Beşiktaş'ta başkanlık görevine 30 Haziran 2004'teki olağanüstü genel kurulla gelen Yıldırım Demirören, görev süresi içinde İspanyol Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, Fransız Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve son olarak da Mustafa Denizli'yi takımın başına getirdi.

DEL BOSQUE EN KISA SÜRELİ ÇALIŞAN

İspanya'nın dünyaca ünlü takımı Real Madrid ile ligde ve Avrupa kupalarında birçok başarıya imza atan Del Bosque, Beşiktaş'ın başında 233 gün kalabildi. Siyah-beyazlı takım ile 8 Haziran 2004 tarihinde sözleşme imzalayan İspanyol çalıştırıcı, 27 Ocak 2005 yılında takımdan ayrılmak zorunda kalırken, Beşiktaş, bu dönemde lig, UEFA Kupası ve Fortis Türkiye Kupası maçları olmak üzere 25 resmi karşılaşmada 11 galibiyet, 7 yenilgi ve 7 beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar, İspanyol teknik adam döneminde 51 gol atıp 36 gol yedi. Del Bosque, bu ayrılığın ardından siyah-beyazlı kulübü 7 milyon 961 bin 767 euro tazminat ödemeye mahkum etti.

RIZA ÇALIMBAY 264 GÜN ÇALIŞTI

Görevi Vicente Del Bosque'den 27 Ocak 2005 -17 Ekim 2005 tarihleri arasında görev yapabildi. Beşiktaş, Rıza Çalımbay döneminde 30 resmi maçın 18'inden galibiyetle ayrıldı, 7'sinde berabere kaldı, 5 maçta da mağlubiyet aldı. 264 günlük Çalımbay döneminde siyah-beyazlılar 50 gol atıp, kalesinde 28 gol gördü.

TIGANA 561 GÜN KALDI

Siyah-beyazlı takımdaki görevine 31 Ekim 2005-14 Mayıs 2007 tarihleri arasında takımdan çalıştı. Tigana döneminde siyah-beyazlılar, oynadıkları toplam 82 resmi maçta 43 galibiyet, 16 beraberlik, 23 de yenilgi alırken, 124 gol atıp, 84 gol yedi.

SAĞLAM, 492 GÜN DAYANABİLDİ

1 Haziran 2007'de siyah-beyazlı takımla sözleşme imzalayan Ertuğrul Sağlam, 7 Ekim 2008 Salı günü istifa etti. Takımın başında 492 gün kalabildi. 61 resmi maçın 38'ini kazandı, 8'inde berabere kaldı, 15 de yenilgi aldı. Beşiktaş, Sağlam ile çıktığı maçlarda 101 gol atıp, kalesinde 66 gol gördü.

DENİZLİ, 479 GÜNDÜR GÖREVİNİN BAŞINDA
Beşiktaş'ın son teknik direktörü Mustafa Denizli ise kongrenin yapılacağı 31 Ocak'ta siyah-beyazlı kulübün başındaki 479. gününü yaşayacak. Sağlam'ın 7 Ekim 2008'de ayrılışından 1 gün sonra 8 Ekim'de göreve gelen Denizli, Yıldırım Demirören'e görev süresi içinde tek lig şampiyonluğunu yaşatan teknik adam oldu. Denizli döneminde bir sezonda çifte kupa olan siyah-beyazlılar, 64 resmi maç oynadı. Bu maçların 35'ini galip bitiren siyah-beyazlılar, 12 beraberlik, 17 yenilgi elde edip 96 gol atıp, 64 gol kalesinde gördü.

GÖREV SÜRELERİNİ TAMAMLAYAMADI
Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören döneminde görevi süren Mustafa Denizli dışındaki 4 teknik adam da görev süreleri bitmeden görevlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Del Bosque, Çalımbay, Tigana ve Sağlam, görev süreleri dolmadan çeşitli nedenlerle Beşiktaş'taki teknik direktörlük görevlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. Demirören döneminde Beşiktaş tek lig şampiyonluğunu Mustafa Denizli ile yaşadı. Denizli, göreve geldiği geçen sezon takımına hem Turkcell Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nı kazandırarak, Demirören dönemindeki en başarılı teknik adam oldu.

www.ntvmsnbc.com/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SULTANAHMET: Rakka hakkında bilgi ve Rakka ne demek?

SULTANAHMET: Rakka hakkında bilgi ve Rakka ne demek? : Rakka hakkında bilgi ve Rakka ne demek? Rakka ne demektir? Rakka nerede bulunuyor, haritadaki yeri neresi? Tarihi hakkında bilgi. Osmanlılar’da sürgün yeri Rakka neresidir? Rakka'da faal olan gruplar hangileridir... Rakka kelimesinin bir çok anlamı vardır. Rakka ya da Ar-Rakkah (Arapça: الرقة). Kelime anlamı vadi arasındaki çukur demektir. Yazın kuruyan en küçük akarsu yatağına denir. Çinko veya kiremit yola rakka denir. Bir yerin adıdır. Usta büyücü anlamlarını taşır. Sel olduğunda üzerine yayılan araziye denir. Suriye'nin kuzeyinde, Fırat nehrine sınırı olun tarihi bir şehirdir. Yağmur sularını gidere veren çinko veya kiremit maddeyi denir.

İngilizler hakkında bilgi

1500'lerde İngiltere'de işler şöyle yapılıyordu: İnsanların çoğu Haziran'da evleniyordu Çünkü senelik banyolarını Mayıs ayında yapıyorlar, Haziran'da hala çok kötü kokmuyorlardı . Ama yine de kokmaya başladıkları için gelinler vücutlarından çıkan kokuyu bastırmak amacıyla ellerinde bir buket çiçek taşıyordu. Banyolar içi sıcak suyla doldurulmuş büyük bir fıçıdan meydana geliyordu.. Evin erkeği temiz suyla yıkanma imtiyazına sahipti. Ondan sonra oğullarıve diğer erkekler, daha sonra kadınlar, sonra çocuklar ve en son olarak ta bebekler aynı suda yıkanıyordu. Bu esnada su o kadar kirli hale geliyordu ki içinde gerçekten bir şeyleri kaybetmek mümkündü. İngilizce'deki 'banyo suyuyla birlikte bebeği de atmayın' (Don't throw the baby out with the bathwater) deyimi buradan gelmektedir. Evlerin çatıları üst üste yığılmış kamıştan yapılıyor, kamışların altında tahta bulunmuyordu. Burası hayvanların ısınabilecekleri tek yer olduğu için bütün kediler, köpekler ve d

Mors Alfabesi Nedir? Mors Kodu Nedir?

Mors alfabesi ayrıntıları için tıklayınız. Mors alfabesi, kısa ve uzun işaretler (nokta ve çizgiler) kullanarak bilgi aktarılmasını sağlayan yöntem. 1832'de telgraf ile ilgilenmeye başlayan Samuel Morse tarafından 1835 yılında oluşturuldu. 1837'de kullanılmaya başladı. 1840 yılında patent için başvuruldu. İlk hat ABD'de Baltimore, Maryland ile başkent Washington arasında kuruldu. İlk mesaj incilden bir cümleyi içeriyordu, gönderim tarihi 24 Mayıs 1844 idi. Orijinal mors kodu kısa ve uzun sinyallerin kombinasyonunun bir sayıya karşılık gelmesinden oluşmuştu. Her sayı da bir harfe karşılık geliyordu. Ancak Morse'un bulduğu sistemin kullanımı kolay değildi.Asistanı Veil ile bu konu üzerine ortaklaşa çalışmaya başlayan Morse, bir süre sonra Veil'in önerdiği sistemin daha basit olduğuna ikna oldu. Veil'in sisteminde kısa ve uzun sinyallerin yanı sıra duraklamalar da kullanılıyordu. Bu sistem daha sonra Amerikan Mors Kodu olarak isimlendirildi. MORS ALFABESİ A